Promocija publikacije Autonomije
Prezentacija i diskusija

04. decembar 2014. u 20:00 časovaKino sala

mail icon


 
Dan Perjovschi, The role of intellectuals

 

U saradnji sa izdavačem publikacije Autonomije, Zavodom za kulturu Vojvodine, Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON predstaviće u četvrtak 04. decembra publikaciju Autonomije.

Protekle tri godine, Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON kao neprofitna organizacija usmerena ka istraživanjima savremenih umetničkih praksi baziranim na digitalnim tehnologijama, sa ciljem da doprinese razvoju novih oblasti u savremenoj umetnosti, učestvovao je u internacionalnom projektu Tehno-Ekologije.

Autonomije, kao deo projekta Tehno-Ekologije je kroz različite istraživačke i reprezentativne forme obuhvatio polje automatizacije i autonomizacije. Zamišljen kao istraživački, projekat je na početku imao cilj da istraži realnosti i mitologije mašinske (algoritamske) autonomije u različitim savremenim ontologijama i ekologijama. Tekstovi Simondona, E. Herla, G. Nestlera i drugih, u publikaciji su pregled nedavnih istraživanja u oblasti koja bi se mogla nazvati ontologijom tehnologizovanih ekosistema.

Sastavni deo publikacije čini i katalog istoimene izložbe koja je prošle godine novosadskoj publici predstavila radove umetnika, teoretičara i ekoloških aktivista na temu „autonomija. Online verzija publikacije dostupna je preko online platforme za promovisanje knjiga Issuu.

Tokom decembra meseca publikacija će se naći i u prodaji. Pozivamo Vas da nam se pridružite u interesantnom okruženju prezentaciji i razgovoru.

 

POVEZANI SADRŽAJ

Institut za fleksibilne kulture i tehnologije, Napon - izložba Autonomije

Izložba Autonomije

7 - 28. novembar 2013.


 

Press

Autonomije - Press pdf

Promocija
publikacije
Autonomije

- press


Aktuelno

Dragan Rakić: Jedan, one, uno, ein - umetnost, istraživanja, aktivizam 1989-2009. - Retrospektivna izložba, 27. maj ‒ 21. jun 2016., MSUV, Novi Sad, МСУВ, Нови Сад

Dragan Rakić: Jedan, one, uno, ein - umetnost, istraživanja, aktivizam 1989-2009. - Retrospektivna izložba

27. maj ‒ 21. jun 2016.

Contemporary Thesaurus - gostovanje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u MSUV-u, 29. jun - 24. jul, 2016., MSUV, Novi Sad - МСУВ, Нови Сад

Contemporary Thesaurus - gostovanje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u MSUV-u

29. jun - 24. jul, 2016.

otkup Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, MSUV, Novi Sad, МСУВ, Нови Сад

REZULTATI KONKURSA REPUBLIČKOG MINISTARSTVA KULTURE ZA OTKUP UMETNIČKIH DELA, 2015.


Arhiva