U NAJAVI

 

Hronologija izlaganja skulpture u Srbiji 1945-2000 u formi web sajta

Novi projekat MSUV

Hronologija izlaganja skulpture u Srbiji 1945-2000 u formi web sajta - Novi projekat MSUV

 

Hronologija izlaganja skulpture u Srbiji 1945-2000 u formi web sajta

Novi projekat MSUV

Web sajt: skulptura-hronologijaizlaganja.rs

 

Projekat Hronologija izlaganja skulpture u Srbiji 1945-2000. dobio je svoj sajt. Završena je prva faza ovog projekta (1945-1975), te posetioci sajta imaju priliku da putem vremenske linije hronološki sagledaju događaje u vezi sa izlaganjem skulpture u Srbiji u datom periodu.

Osim grupnih i samostalnih izložbi domaćih autora, hronologija obuhvata i tačke susreta domaće umetničke scene sa međunarodnom. Putem fotografija, videa, kataloga, novinskih članaka i drugih vizuelnih materijala, obuhvaćeni su značajni izložbeni nastupi, stručna predavanja i gostovanja inostranih autora i kustosa u vezi sa skulptorskom produkcijom u Srbiji, te nastupi skulptora iz Srbije na manifestacijama u inostranstvu (poput bijenalnih izložbi). Predstavljeni su i drugi značajni događaji u vezi sa razvojem, afirmacijom i recepcijom skulpture kod nas, kao što su izvođenja spomenika i memorijalnih kompleksa, kao i skulptura i drugih vajarskih projekata u javnom prostoru.

Realizaciju projekta podržao Muzej savremene umetnosti Vojvodine uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

 

VIŠE INFO

 


Arhiva